Vaccinatie & informatie monkeypox

Vaccinatie & informatie monkeypox

VACCINATIE MONKEYPOX
.
Vaccinaties tegen monkeypox worden gegeven door de GGD, niet door de huisarts. Maar de huisarts moet de patienten selecteren en hen uitnodigen.
.
LET OP: We verwachten de uitnodigingen deze week te kunnen versturen. (16-08-2022)

.Vaccinatie tegen monkeypox bestaat het twee injecties, gegeven met een tussentijd van vier weken. Als je destijds een vaccinatie tegen de gewone pokken hebt gehad (zoals de meeste mensen geboren voor 1975) of al een monkeypox vaccinatie hebt gehad omdat je in contact was met iemand met monkeypox, dan hoef je nog maar één vaccinatie te krijgen. Als je al monkeypox hebt gehad, dan is het niet nodig gevaccineerd te worden. Je kunt meer lezen over de vaccinatie tegen monkeypox op de website van het RIVM.
.
.
INFORMATIE IVM MONKEYPOX UITBRAAK
.
De symptomen van monkeypox zijn hoofdpijn, spierpijn, koorts, koude rillingen, moeheid en lymfklierzwelling en/of huidafwijkingen, van bultjes, via blaasjes, via puskopjes, via zweren naar indrogende wondjes, zie mantotman.nl voor afbeeldingenontsteking van de anus (proctitis), met hevige anale pijn en vaak slijm bij de ontlasting
.
In Nederland wordt monkeypox vooralsnog alleen gevonden bij mannen die seks hebben met mannen en bij hun partners.
.
Denk je monkeypox te hebben, maak dan een afspraak bij de soa poli van de GGD Amsterdam via 020 555 5337, dit nummer is 7 dagen per week bereikbaar tussen 9.00 en 17.00.
.
Twijfel je over de diagnose of heb je vragen? Kom dan niet naar de praktijk maar bel met de assistente af op welke manier je foto’s naar de praktijk kunt sturen, zodat de huisarts voor het telefoon gesprek je afwijkingen kan beoordelen.



Translate »
Call Now Button